Bouwen en wonen


Onze successen!

2018

  • Met een motie hebben wij ervoor gezorgd dat de stadsecoloog een meer proactieve rol krijgt in de bouwplannen van de gemeente Rotterdam. De stadsecoloog wordt vanaf nu voorafgaand een de uitvoering actief betrokken bij het betrekken van de stadsnatuur in bouwplannen.
2019
  • Met een motie hebben wij ervoor gezorgd dat de gemeente Rotterdam gaat onderzoeken hoe zij inwonende mantelzorgers kan ondersteunen als de huurder van een corporatiewoning komt te overlijden. Ons voorstel moet er uiteindelijke toe bijdragen schrijnende situaties van dreigende dakloosheid voor mantelzorgers te voorkomen.
2020
  • Met een motie hebben wij ervoor gezorgd dat de mogelijkheid voor stadslandbouw behouden blijft in het Schiekadeblok, ook nadat de gemeente Rotterdam het Schieblock (waarop de huidige DakAkker is gelegen) zal verkopen. Wij hopen dat de nieuwe eigenaar wederom een mogelijkheid voor stadslandbouw toelaat op het dak van dit gebouw.

2021

  • Met een motie hebben wij ervoor gezorgd dat de wethouder verantwoordelijk voor het woonbeleid de kaders voor toepassing van opkoopbescherming laat vaststellen door de Raad. Deze kaders zijn van essentieel belang om te begrijpen welke (juridische) grondslagen gelden bij de aanwijzing van gebieden in de stad waar opkoopbescherming van toepassing mag of zal zijn. Denk hierbij aan schaarste van een bepaald type prijssegment of overlast als gevolg van verkamering door op rendement beluste beleggers. Opkoopbescherming is een aanvullende beschermlaag voor gebieden om de woningvoorraad te behouden voor particuliere kopers.