Economie, infra­structuur en grote projecten


Je geld of je leven?

 • Eneco

  Wij vinden dat Eneco in publieke handen moet blijven. Daarmee zijn wij fel gekant tegen de verkoop van het bedrijf door de aandeelhouders, waaronder de gemeente Rotterdam. Eneco is een energieleverancier en is van de grote spelers op de Nederlandse energiemarkt de duurzaamste, blijkt uit een recente verkenning. Het bedrijf is daarom hard nodig in de energietransitie. Wij zijn ervan overtuigd dat publiek aandeelhouderschap nodig is om de duurzame koers van Eneco te behouden.

  Meer informatie
 • Feyenoord City

  Wij zijn tegen de komst van een nieuw voetbalstadion op Zuid. In plaats van een nieuw stadion willen wij dat De Kuip, het huidige stadion van voetbalclub Feyenoord, wordt gerenoveerd.

  Het stuit ons tegen de borst dat er door het college van burgemeester en wethouders nooit een eerlijke afweging is gemaakt tussen enerzijds nieuwbouw en anderzijds renovatie van De Kuip inclusief gebiedsontwikkeling van het gebied Stadionpark: de stadiondriehoek, de sportcampus en het gebied ten westen van de woonwijk De Veranda. De gemeenteraad kan daarom geen afweging maken tussen twee alternatieven en daarmee is haar controlerende taak in het geding. Daarnaast zijn de milieueffecten van het nieuwe stadion, dat voor een derde in de Nieuwe Maas wordt gebouwd, vooralsnog onbekend. Wij willen en kunnen daarom niet met nieuwbouw instemmen.

  Meer informatie

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Moties Vragen