Muskus­rat­ten­klemmen ook gevaarlijk voor honden!


17 augustus 2023

De gemeenteraadsfractie van Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over de plaatsing van klemmen in de openbare ruimte. Deze klemmen worden geplaatst om dieren zoals muskusratten, beverratten of mollen te vangen. Waterschappen houden zich bezig met deze morbide en ongewenste praktijk.

Aanleiding voor onze schriftelijke vragen op dit moment is een incident waarbij een hond die werd uitgelaten aan Veenoord in IJsselmonde vast kwam te zitten in een muskusrattenklem. Gelukkig is de hond uit zijn benarde positie bevrijd door adequate hulp door medewerkers van een dierenambulance, waarvoor hulde. Uit het incident blijkt dat deze klemmen dus ook gevaarlijk kunnen zijn voor andere dieren. Al eerder was bekend dat watervogels ook vaak in deze dodelijke klemmen terecht kunnen komen.

We willen van de wethouder dierenwelzijn weten hoeveel er zich in Rotterdam bevinden, of de gemeente weigert om deze klemmen een plek te bieden op Rotterdams grondgebied en hoe Rotterdammers kunnen weten waar de klemmen zijn.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Oproep: Doe mee aan de biodiversiteitsmeting in natuurpolder De Esch

Natuurpolder de Esch is een prachtige groene parel in Rotterdam. Het wilde karakter van de plek geeft de mogelijkheid om je a...

Lees verder