Vertel strand­gangers over PFAS in zeeschuim


25 juli 2024

Partij voor de Dieren heeft vandaag raadsvragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over PFAS in zeeschuim. PFAS is een gevaar voor dier en mens, zoals inmiddels breed bekend is.

Wat minder bekend is, is het gevaar van PFAS in zeeschuim. Sinds deze maand (juli 2024) is het advies van de rijksoverheid over deze verzameling van gevaarlijke stoffen in zeeschuim aangescherpt. Het advies is nu om zeeschuim te vermijden en kinderen en huisdieren er niet in te laten spelen. De rijksoverheid geeft verder geen ruchtbaarheid aan dit verstrekkende advies.

Wij willen dat dit advies bekend wordt bij alle mensen, al dan niet met dieren bij zich, die de stranden van Rotterdam aandoen. Voor strandgangers naar Hoek van Holland of de Maasvlakte zien we daarom graag dat de gemeente Rotterdam informatie verstrekt over de gevaren van PFAS in zeeschuim. Dat kan wat ons betreft door middel van online informatiekanalen, gedrukte tekst of met borden op het strand.

Ruud van der Velden, fractievoorzitter namens Partij voor de Dieren, heeft de vragen vandaag ingediend. Ruud: "Partij voor de Dieren ziet graag dat de gemeente Rotterdam meer informatiekanalen benut en wegen bewandelt om dit belangrijke advies onder de aandacht te brengen van mensen – al dan niet met dieren bij zich – die het strand in Hoek van Holland of op de Maasvlakte bezoeken".

Gerelateerd nieuws

Muskusrattenklemmen ook gevaarlijk voor honden!

De gemeenteraadsfractie van Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over de plaatsing van klemmen in de open...

Lees verder

Dierenvoedselbank onmisbaar voor Rotterdam!

Partij voor de Dieren heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de finan...

Lees verder