Raads­vragen: Ons kerst­diner voor hen die het nodig hebben


Indiendatum: 30 nov. 2020

Geacht college,

Het kerstdiner van de Rotterdamse politiek gaat dit jaar niet door. Normaliter worden leden van de Raad en het college elk jaar in december getrakteerd op een diner in de Burgerzaal, maar de coronamaatregelen gooien roet in het eten.

Bij vaststelling van de begroting wordt al rekening gehouden met kosten die worden gemaakt om het kerstdiner te organiseren, zo ook bij vaststelling van de Begroting 2020. Omdat er dit jaar geen kosten worden gemaakt, zal het gereserveerde bedrag terugvloeien naar de algemene reserve, zeg maar de spaarpot van de gemeente Rotterdam. We kunnen er ook iets goeds mee doen.

Het afgelopen jaar is met name een zeer pittig jaar gebleken voor de voedselbanken en hun cliënten. Door toedoen van de coronacrisis wordt bij een kleinere voorraad door een grotere groep een beroep gedaan op deze voorziening. Wat een mooi gebaar zou het daarom zijn als de gemeente Rotterdam het bedrag dat gereserveerd stond voor ons kerstdiner omzet als gift (in natura) aan de voedselbanken. Op deze manier kunnen we op afstand laten blijken dat we er voor iedere Rotterdammer zijn. En we kunnen tevens laten blijken dat we er voor de dieren zijn. Een vegetarische kerst is een feest voor iedereen.

1. Bent u bereid het gereserveerde bedrag voor het kerstdiner van 2020 voor leden van Raad en college – dat door omstandigheden niet doorgaat – om te zetten als gift (in natura) aan de Rotterdamse voedselbanken, teneinde een heerlijk vegetarisch kerstdiner voor hun cliënten mogelijk te maken?

Wij zijn u erkentelijk als u vóór 14 december aanstaande deze schriftelijke vraag kunt beantwoorden.

Wij zien uw beantwoording met belangstelling tegemoet.

Indiendatum: 30 nov. 2020
Antwoorddatum: 15 dec. 2020

Klik hier voor de beantwoording van het college van burgemeester en wethouders op de website van de gemeenteraad van Rotterdam.

Interessant voor jou

Raadsvragen: Vrijstelling bescherming rodelijstsoorten

Lees verder

Raadsvragen: Fossiele reclame is aanstootgevend

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer