Raads­vragen: Onge­vraagde en onge­wenste JA/JA-stickers op de brie­ven­bussen


Indiendatum: 21 apr. 2021

Geacht college,

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft van een inwoner uit onze stad vernomen dat er een JA/JA-sticker op de brievenbus van deze persoon is geplakt, ongevraagd en dus ook ongewenst. Er zit ook gewoon nog een NEE/NEE-sticker op deze brievenbus. De inwoner heeft voorts geconstateerd dat er meerdere brievenbussen zijn beplakt met een JA/JA-sticker, vooral bij appartementencomplexen. Wij hebben wat foto’s bijgevoegd die ons zijn toegestuurd, met de situatie ter plaatse in de wijk Spangen en van de straten Spangesekade, Da Costastraat en Nicolaas Beetsstraat. Op de foto’s is duidelijk te zien dat bij sommige brievenbussen – voorzien van een NEE/NEE-sticker – een nieuwe sticker is aangebracht. Het betreft de volgende sticker:

(Hier volgt nu een afbeeldingen. Klik hier om de schriftelijke vragen terug te vinden op de website van de gemeenteraad, waar de afbeelding te zien is).

In feite betreft het hier een JA-sticker, een variant op de JA/JA-sticker. Wij zijn verbaasd dat dit is gebeurd en wij weten niet welke organisatie of persoon achter deze plakactie zit. Het beplakken van andermans eigendom is niet toegestaan.

1. Heeft u signalen ontvangen van Rotterdammers dat hun brievenbus ongevraagd en dus ook ongewenst is voorzien van een JA/JA-sticker? Indien ja, uit welke gebieden heeft u deze signalen ontvangen?

2. Is het toegestaan om brievenbussen van Rotterdammers ongevraagd te beplakken met een sticker waar inwoners niet om gevraagd hebben? Indien nee, heeft u de bevoegdheid om hierop te handhaven?

3. Weet u wie achter de plakactie van de JA/JA-sticker in Spangen zit? Indien een organisatie, welke? Indien een persoon, is deze geverbaliseerd of aangesproken?

4. Wat gaat u doen om dit soort situaties in toekomstige gevallen te voorkomen?

Wij zien uw beantwoording met belangstelling tegemoet.

Indiendatum: 21 apr. 2021
Antwoorddatum: 25 mei 2021

Klik hier voor de beantwoording van het college van burgemeester en wethouders op de website van de gemeenteraad van Rotterdam.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Raadsvragen: Paviljoen op het hoogste duin

Lees verder

Raadsvragen: Vergazonisering Wilgenplaspark

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer