Raads­vragen: Dieren­asiel Abraham van Stolkweg – vervolg­vragen op 18bb6547


Indiendatum: 8 apr. 2021

Geacht college,

Rotterdammers moeten voor een bezoek aan het dierenasiel nog altijd naar Spijkenisse. Het voormalige dierenasiel aan de Abraham van Stolkweg in Blijdorp is al geruime tijd dicht. In een brief[1] aan de Raad van eind vorig jaar heeft het college laten weten dat er vertraging heeft plaatsgevonden in de realisatie van een nieuw asiel. Voor een dergelijke voorziening heeft het college een bedrag van €550.000 gereserveerd, blijkt uit beantwoording[2] van eerdere schriftelijke vragen over dit onderwerp. Het nieuwe asiel – overigens op dezelfde locatie als het oude – moet invulling geven aan de wettelijke taak dierenopvang van de gemeente Rotterdam, waarvan de nieuwe aanbesteding is gegund aan de Dierenbescherming.

In voornoemde brief staat het volgende: “De uitvoering om te komen tot een Rotterdams dierenasiel is in volle gang. Er zijn belangrijke stappen gezet, maar de nodige onderzoeken hebben meer tijd nodig gehad dan gehoopt. Daardoor kan de geplande start met sloop en bouw op de locatie Abraham van Stolkweg niet eerder plaats vinden dan in februari 2021.”

1. Wanneer gaat u aanvangen met de bouw van een nieuw dierenasiel? En wanneer verwacht u dat Rotterdammers eindelijk weer in eigen stad naar het dierenasiel kunnen?

Wij zien uw beantwoording met belangstelling tegemoet.

[1] https://rotterdam.raadsinformatie.nl/document/9577885/1/s20bb019144_2_33712_tds

[2] https://rotterdam.raadsinformatie.nl/document/6804272/1/18bb6547

Indiendatum: 8 apr. 2021
Antwoorddatum: 29 jun. 2021

Klik hier voor de beantwoording van het college van burgemeester en wethouders op de website van de gemeenteraad van Rotterdam.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Raadsvragen: Bouwen in het groen in Nesselande

Lees verder

Raadsvragen: Paviljoen op het hoogste duin

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer