Raads­vragen: Bereid­wil­ligheid opvang vluch­te­lingen Oekraïne - spoed­vragen


Indiendatum: 28 feb. 2022

Geacht college,

De oorlogsdaden van Rusland in Oekraïne leiden tot een ongekende humanitaire ramp. Honderdduizenden Oekraïners zijn nu al op de vlucht geslagen – vrouwen en kinderen. Ze zijn gevlucht voor geweld en op zoek naar een veilig heenkomen.

Wij vinden dat onze stad haar verantwoordelijkheid moet nemen mensen op te vangen die door oorlog zijn gevlucht. Dat houdt in om bij een eventueel verzoek aan Nederland door de internationale gemeenschap voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne aan het Rijk haar bereidwilligheid kenbaar te maken opvanglocaties in onze stad ter beschikking te stellen. Om die reden stellen wij het college van burgemeester en wethouders één vraag die bij voorkeur met spoed wordt beantwoord.

1. Bent u bij een eventueel verzoek aan Nederland door de internationale gemeenschap voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne bereid aan het Rijk kenbaar te maken opvanglocaties in onze stad ter beschikking te stellen? En bent u daarnaast tevens bereid proactief bij het Rijk kenbaar te maken dat Rotterdam haar verantwoordelijkheid neemt in de opvang van Oekraïense vluchtelingen met terbeschikkingstelling van opvanglocaties, mocht deze situatie zich aandienen?

Wij zien uw beantwoording met belangstelling tegemoet.

Indiendatum: 28 feb. 2022
Antwoorddatum: 8 mrt. 2022

Klik hier voor de beantwoording van het college van burgemeester en wethouders op de website van de gemeenteraad van Rotterdam.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Raadsvragen: Afstand nemen of einde Gergiev Festival

Lees verder

Raadsvragen: Sluit de haven voor Russische schepen

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer