Verwaar­loosde melk­ge­bitten kinderen


21 juli 2015

De Partij voor de Dieren heeft de noodklok geluid over de verwaarloosde staat waarin veel melkgebitten van kinderen verkeren. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 40.000 kinderen in Nederland een verwaarloosd gebit hebben. Dit probleem is dus alles behalve verwaarloosbaar.

Gisteren hebben wij het college van burgemeester en wethouders gevraagd of Rotterdamse kinderen ook last ondervinden van een verwaarloosd gebit. Tandartsorganisaties stellen namelijk dat verwaarlozing van de melktanden zich vooral voordoet in de grote steden en sociaaleconomisch achtergestelde regio's. Wat ons betreft is er een duidelijk verband tussen de staat van het gebit van kinderen en de sociaaleconomische positie van ouders. In veel probleemgevallen wordt er teveel gesnoept, slecht gepoetst en de tandarts vakkundig vermeden.

De Partij voor de Dieren pleit er voor om als proef de schooltandarts weer zijn ronde langs een aantal scholen te laten maken. Meer dan ooit spelen scholen een belangrijke rol in de gezondheid van kinderen. Al eerder hebben wij ons hard gemaakt voor gezonde voeding op scholen. De schooltandarts sluit hier naadloos op aan.

Klik hier voor de schriftelijke vragen.

Gerelateerd nieuws

Festivalisering van parken

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over parken als fe...

Lees verder

Vervang bomenslachtoffers zomerstorm

De storm van afgelopen zaterdag (25/7) heeft ervoor gezorgd dat in Rotterdam zeventig bomen zijn omgewaaid. Stormen komen nat...

Lees verder