Vervang bomenslacht­offers zomer­storm


30 juli 2015

De storm van afgelopen zaterdag (25/7) heeft ervoor gezorgd dat in Rotterdam zeventig bomen zijn omgewaaid. Stormen komen natuurlijk wel vaker voor, maar niet in de zomer. In het zomerseizoen staan bomen vol in het blad en vangen meer wind op dan bijvoorbeeld in de herfst. De impact van een zomerstorm is dus vrij heftig.

Onlangs heeft de gemeenteraad besloten bomen die ziek zijn of beschadigd raken (bijvoorbeeld als er een auto tegen botst) niet meer te vervangen. De Partij voor de Dieren heeft zich hier met hand en tand tegen verzet, maar helaas is anders besloten. Wij vrezen dat de bomen die afgelopen zaterdag zijn gesneuveld nu niet meer vervangen worden of dat er op andere plekken nieuwe bomen worden aangeplant. Daarom hebben wij vandaag schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over het vervangen van bomenslachtoffers als gevolg van de zomerstorm.

Wij willen van de wethouder buitenruimte in eerste instantie weten hoe de gemeente Rotterdam omgaat met schade als gevolg van stormen. Daarna zijn we benieuwd of de wethouder ertoe wil overgaan de omgewaaide bomen te vervangen. We zijn benieuwd naar de antwoorden.

Klik hier voor de schriftelijke vragen.

Gerelateerd nieuws

Verwaarloosde melkgebitten kinderen

De Partij voor de Dieren heeft de noodklok geluid over de verwaarloosde staat waarin veel melkgebitten van kinderen verkeren....

Lees verder

“Partij voor de Dieren neemt deel aan Eurekaweek”

Gisteren heeft de Partij voor de Dieren deelgenomen aan de jaarlijkse Eurekaweek, de introductieweek van de Erasmus Universit...

Lees verder