Tegen de consumptie van 'onge­wenste' dieren


1 augustus 2017

Komend weekeinde vindt het festival Duizel in het Park plaats in het Vroesenpark in Rotterdam. De Partij voor de Dieren in Rotterdam is fel gekant tegen het programmaonderdeel waarbij een kookstudio workshops geeft over hoe zogenoemde 'ongewenste' dieren kunnen worden verwerkt tot voedsel voor menselijke consumptie. Zulke dieren zijn bijvoorbeeld de muskusrat, de duif en de kraai. Tijdens de workshops leer je bijvoorbeeld hoe je een kraai kan 'plukken', dus ontdoen van het verenpak voordat het in de braadpan belandt. Ook kinderen mogen meedoen aan de workshops.

Dieren zijn nooit en te nimmer 'ongewenst', hooguit overlastgevend en dan in bijna alle gevallen ook nog als gevolg van de invloed van mensen. Duiven en ratten geven overlast omdat wij etensresten op straat gooien, om maar iets te noemen. De Partij voor de Dieren vindt dat alle dieren met respect moeten worden behandeld. Daarbij komt nog eens dat alle kraaiensoorten in Nederland beschermde diersoorten zijn. Hoewel de wet niets zegt over consumptie van in Nederland beschermde diersoorten, vindt de Partij voor de Dieren het een slecht signaal als deze soorten vervolgens wel mogen worden gebruikt voor voedselproductie.

Aan het college van burgemeester en wethouders heeft de Partij voor de Dieren vandaag schriftelijke vragen gesteld waarin deze kwestie aan de kaak wordt gesteld. Het college bewaakt het dierenwelzijnsbeleid in de stad en moet ervoor zorgen dat er geen dierenleed is. Daarnaast levert zij een grote bijdrage aan het festival Duizel in het Park, in de vorm van een subsidie. Reden te over voor de Partij voor de Dieren om het college op haar verantwoordelijkheid te wijzen.

Gerelateerd nieuws

Veiligheid van drinkwater moet gewaarborgd blijven

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethoude...

Lees verder

Stop de festivalisering van parken

De Partij voor de Dieren is het grote aantal grootschalige festivals in de Rotterdamse stadsparken zat. Afgelopen zondag was ...

Lees verder