Stop de festi­va­li­sering van parken


1 augustus 2017

De Partij voor de Dieren is het grote aantal grootschalige festivals in de Rotterdamse stadsparken zat. Afgelopen zondag was het weer raak met een groot reggaefestival in Het Park (het park aan de voet van de Euromast). Doordat het de dagen ervoor hard en langdurig had geregend, was de bodem erg drassig. En dan verandert alles in een grote modderpoel, als je vijftienduizend bezoekers toelaat op het festivalterrein. De op- en afbouwwerkzaamheden met zware voertuigen leidt tot bodemverdichting, waardoor het water niet meer kan worden afgevoerd en er dus grote plassen ontstaan. Bomen zullen op den duur sterven als de bodem is verdicht. Doodzonde voor al die mooie oude bomen die in Het Park en onze andere stadsparken staan.

De Partij voor de Dieren is niet tegen grootschalige festivals. Maar vrijheid (tot het bezoeken van een festival) stopt waar andere vrijheden de nek worden omgedraaid. Door festivals en de lange nasleep van de overlast in de buitenruimte kunnen Rotterdammers voor enkele weken niet genieten van de parken. En de dieren, planten en bomen worden ook geweld aangedaan. Dit is ontoelaatbaar en moet stoppen.

Op de website van RTV Rijnmond kan je meer lezen. En zie hieronder enkele foto's van Het Park zoals het er sinds afgelopen zondag uitziet:

Gerelateerd nieuws

Tegen de consumptie van 'ongewenste' dieren

Komend weekeinde vindt het festival Duizel in het Park plaats in het Vroesenpark in Rotterdam. De Partij voor de Dieren in Ro...

Lees verder

Geen evenement in het donker in het Kralingse Bos

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft vandaag aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd een eventuele ver...

Lees verder