Veiligheid van drink­water moet gewaar­borgd blijven


26 juli 2017

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over GenX in het drinkwater. GenX is een giftige stof die wordt gebruikt voor de productie van teflon. Momenteel bestaat er bij bewoners in veel buurgemeenten van Rotterdam bezorgdheid over de veiligheid en kwaliteit van het drinkwater. Volgens de Partij voor de Dieren is het belangrijk om na te gaan of Rotterdammers nog steeds zonder zorg kraanwater kunnen drinken.

De lozingen van GenX in het water vinden plaats in Dordrecht, op een kwartiertje van Rotterdam. Daar wordt het omwonenden van het lozingsgebied ontraden groente en fruit uit eigen tuin te eten. Gouda, even ten noorden van Rotterdam, krijgt haar drinkwater uit het lozingsgebied en daar maken ze zich terecht grote zorgen. Het Rotterdamse drinkwater wordt verzorgd door Evides Waterbedrijf, waarvan de gemeente Rotterdam voor een groot deel aandeelhouder van is. Evides heeft in een eerder stadium aangegeven dat de veiligheid en kwaliteit van het drinkwater in Rotterdam is gewaarborgd.

De Partij voor de Dieren spreekt het college aan op haar verantwoordelijkheid voor de gezondheid van Rotterdammers. Het drinkwater mag nooit en te nimmer ter discussie staan. Voorlopig is de veiligheid en kwaliteit van het Rotterdamse drinkwater geborgd. En dat moet ook zo blijven.

Gerelateerd nieuws

Bescherm de broedende meerkoet!

De Partij voor de Dieren in Rotterdam wil dat het college zich hard maakt voor broedende meerkoeten in de sloten en singels i...

Lees verder

Tegen de consumptie van 'ongewenste' dieren

Komend weekeinde vindt het festival Duizel in het Park plaats in het Vroesenpark in Rotterdam. De Partij voor de Dieren in Ro...

Lees verder