Ruud van der Velden Rotterdams politicus van het jaar!


11 december 2020

Deze week was het feest op de fractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam. Reden? Onze fractievoorzitter Ruud van der Velden werd door een persjury verkozen tot Rotterdams politicus van het jaar!

De jury schreef over Ruud dat hij zowel een kritisch volger is van grote projecten in Rotterdam, bijvoorbeeld de gebiedsontwikkeling Feyenoord City of het Warmtebedrijf, maar tegelijkertijd het kleine en het kwetsbare niet uit het oog verliest. Zo merkte de jury terecht op dat Ruud het voor elkaar heeft gekregen de vegetarische optie in 2020 als standaard te gaan hanteren in de bedrijfskantines van de gemeente Rotterdam. Verder viel het de jury op dat Ruud zich hard maakt voor een transparante overheid die geen zaken verbloemt of in het geheim bespreekt. Een overheid die ervoor bedoeld is er voor de burger te zijn, zo vindt Ruud, moet gevoelige onderwerpen gewoon kunnen delen met het publiek. Wij kunnen ons daar alleen maar bij aansluiten!

Ruud had uiteraard ook een dankwoord klaar bij het in ontvangst nemen van de prijs voor beste politicus van 2020. Zijn woorden? "Ik bedank jullie namens alle dieren van Rotterdam." En zo is het, Ruud!

Foto: AD Rotterdams Dagblad (genomen door Folkert van der Krol)

Gerelateerd nieuws

Beheer kwetsbare stadsnatuur gaat soms mis

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burg...

Lees verder

Windparken in harmonie met de natuur!

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burg...

Lees verder