Openbaar groen in Rotterdam: de balans opmaken


9 oktober 2017

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam wil na bijna vier jaar de balans opmaken over de hoeveelheid openbaar groen in de stad. Het college van burgemeester en wethouders presenteert zich als een 'groen' college, maar wij willen weten of dat klopt. Daarom hebben wij vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college over de stand van zaken met betrekking tot het openbaar groen.

Van het college willen wij bijvoorbeeld weten welke bestemmingsplannen groener of minder groen zijn geworden. Ook willen wij weten of stukjes groen in de afgelopen jaren zijn bebouwd. En niet onbelangrijk: waar er is gebouwd. Want elke Rotterdammer heeft recht op een groene leefomgeving. Bovendien hebben sommige stukken groen grote ecologische waarde als leefgebied voor diersoorten. Daar moeten we dus koste wat het kost van afblijven.

Het volbouwen van Park De Twee Heuvels in IJsselmonde is wat de Partij voor de Dieren betreft het grote schrikbeeld. Een stem op de Partij voor de Dieren betekent dan ook dat Rotterdammers met een groen hart weten dat ze vertegenwoordigd worden op het stadhuis. Hier zullen wij nooit van afwijken.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren aanwezig bij debat gezond verkeer

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam is dinsdagavond 19 september aanwezig geweest bij een debat...

Lees verder

Bezorgdheid over verontreiniging door kunstgras

De Partij voor de Dieren in Rotterdam is ernstig bezorgd over mogelijke bodemverontreiniging rond kunstgrasvelden. Uit een af...

Lees verder