Partij voor de Dieren aanwezig bij debat gezond verkeer


21 september 2017

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam is dinsdagavond 19 september aanwezig geweest bij een debat over gezond verkeer, georganiseerd door reizigersorganisatie Rover en de Fietsersbond. De fractie werd vertegenwoordigd door Ruud van der Velden, woordvoerder mobiliteit en duurzaamheid. Schoon verkeer is essentieel. Daarom pleit de fractie voor de strengste luchtkwaliteitsnormen (van de Wereldgezondheidsorganisatie) om gezond van ongezond te kunnen onderscheiden.

De Partij voor de Dieren maakt zich sterk voor een autoluwe en op sommige plekken autovrije binnenstad. Auto's moeten worden geweerd op straten als de Witte de Withstraat en de Meent, die een belangrijke functie vervullen voor voetgangers en fietsers. Het leefklimaat in deze straten gaat enorm omhoog als auto's er niet meer mogen komen. Verder vindt de Partij voor de Dieren dat autorijden in de stad zo onaantrekkelijk mogelijk moet worden gemaakt. In veel gevallen betekent dit dat openbaar vervoer goedkoper moet en autorijden duurder. Betaald parkeren is een mogelijke optie om mensen uit de auto te krijgen. Gratis openbaar vervoer als mensen op een P&R parkeren is een mogelijke optie om mensen in de tram, bus of metro te krijgen. Gemeente Rotterdam, toon daadkracht en neem deze stappen!

In het verkiezingsprogramma voor de komende verkiezingen zal de Rotterdamse gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren meerdere voorstellen doen voor gezond verkeer. Van alle partijen in Rotterdam gaan wij daarin het verst. Dit mag je natuurlijk verwachten van een partij die zich inzet voor behoud van onze mooie planeet!

Gerelateerd nieuws

Geen natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder

Vorige week is er in Hoek van Holland een informatiebijeenkomst georganiseerd voor inwoners over een natuurbegraafplaats die ...

Lees verder

Openbaar groen in Rotterdam: de balans opmaken

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam wil na bijna vier jaar de balans opmaken over de hoeveelhei...

Lees verder