Ondui­de­lijkheid over opknap­beurt van Het Park


7 mei 2018

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over een mogelijke opknapbeurt van Het Park, het park aan de voet van de Euromast. Wij willen dat het college antwoord geeft op vragen die betrekking hebben op de uitstraling, monumentale status en ecologische waarde van Het Park. Een mogelijke opknapbeurt heeft namelijk gevolgen voor hoe Het Park er uit komt te zien en waarvoor het kan worden gebruikt.

Mogelijke opknapbeurt? Inderdaad. Bij ons heerst vooralsnog grote onduidelijkheid over eventuele plannen die in de maak zijn. Wij hebben slechts uit de krant kunnen vernemen dat een opknapbeurt op handen is. Tot op heden is de gemeenteraad niet meegenomen in de besluitvorming. En zo kunnen wij niet achterhalen wat de gevolgen zijn van een opknapbeurt voor Het Park.

Wat ons zorgen baart, is dat een private partij heeft aangekondigd Het Park op te knappen. Maar Het Park is eigendom van de gemeente en daarom ook een beetje eigendom van alle Rotterdammers. Hoe zit het straks met de toegankelijkheid van deze groene plek aan de rand van de binnenstad? En worden er straks meer festivals georganiseerd, met als gevolg dat het groen in Het Park wordt aangetast? Wij ontvangen graag zo snel mogelijk antwoord van het college van burgemeester en wethouders op al onze vragen.

Gerelateerd nieuws

Debat over fijnstof en de gezondheid van het ongeboren kind

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft kennis genomen van een recent onderzoek waaruit blijk...

Lees verder

Red de insecten!

Het gaat momenteel erg slecht met de insecten. Uit onderzoek blijkt dat het aantal insecten in de afgelopen jaren enorm is ge...

Lees verder