Nieuwbouw studen­ten­wo­ningen Burge­meester Oudlaan


3 maart 2015

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over het plan tot nieuwbouw van studentenwoningen aan de Burgemeester Oudlaan in Kralingen-Oost, een schitterende groene verbinding tussen het Kralinge Bos en de Eschpolder. Op deze laan is het goed toeven voor mens en dier. Je ziet er veel vogels en in hartje zomer is het hier altijd koel door de grote lindebomen aan weerszijden van de laan. De verbindende functie van de Burgemeester Oudlaan – de groene long van Kralingen – wordt helaas bedreigd door een nieuwbouwproject bij de tramkeerlus van Lijn 7, aan de Abram van Rijckervorselweg. Drie grote studentenflats zijn momenteel ingetekend in de plannen. Voor het realiseren van de nieuwbouw moeten bomen wijken en wordt de verbindingsfunctie van de Burgemeester Oudlaan aangetast.

De Erasmus Universiteit wil uitbreiden en ziet nieuwbouw als een noodzakelijke investering voor de toekomst. Wij betwijfelen dit ten zeerste, vooral omdat er in Kralingen-Oost in de afgelopen jaren al honderden nieuwe studentenwoningen bij zijn gekomen. Denk bijvoorbeeld aan The Student Hotel of het ombouwen van De Admiraliteit tot studentencomplex. Verder denken wij dat de mogelijkheid voor nieuwe woningen op de campus van de Erasmus Universiteit nog lang niet zijn uitgeput. Er staan ook nog duizenden vierkante meters kantoorruimte leeg in de directe nabijheid van de universiteitscampus. Nut en noodzaak voor de nieuwbouwplannen ontbreken dus, en in deze stelling staan wij niet alleen. De Rotterdamse fractie van de VVD maakt zich druk over de plannen, evenals de bewonersvereniging in Kralingen-Oost en Stichting de Bomenridders.

De Partij voor de Dieren is altijd tegen nieuwbouw als een goede onderbouwing ontbreekt en het slechts de belangen dient van bouwbedrijven en ontwikkelaars. Bewoners in Kralingen-Oost maken zich terecht zorgen over de aantasting van het groen in de wijk. Wij zullen hen bijstaan en al het nodige ondernemen om een stokje te steken voor deze nieuwbouwplannen.

Gerelateerd nieuws

Ludieke actie met veganistische gehaktballen

De Partij voor de Dieren voerde woensdag 18 februari een ludieke actie door veganistische gehaktballen uit te delen tegenover...

Lees verder

Flora en fauna in plangebied Noordelijk Niertje

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld over het bestemmingsplan Noordelijk Niertje ...

Lees verder