Geen evenement in het donker in het Kralingse Bos


4 augustus 2017

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft vandaag aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd een eventuele vergunningsaanvraag van het hardloopevenement Rotterdam Night Run te weigeren. Als gemeenteraadsfractie staan we natuurlijk erg sympathiek tegenover sportieve evenementen. Sport is goed voor lichaam en geest en het verbroedert. Maar het hardloopevenement waar de Partij voor de Dieren naar verwijst zal volgens de website van de organisatie in de avonduren plaatsvinden. En dat werkt verstorend voor de vleermuizen die vliegen rond de Kralingse Plas en dieper het bos in.

De organisatie stelt dat de run een "sprookjesachtig spektakel van vuur, licht, mystiek en geluid” gaat zijn. Wij vrezen dat dit ten koste gaat van het nachtleven ter plaatse. Het Kralingse Bos is een van de weinige plekken in de stad waar het relatief rustig en donker. Dit is ook de reden dat het Kralingse Bos een zeer belangrijk leefgebied is voor diverse soorten vleermuizen. De Partij voor de Dieren beschikt over informatie waaruit blijkt dat de vleermuizen dienstbaar gebruik maken van de paden en lanen rond de Kralingse Plas. Als stad moeten we blij zijn met deze soortenrijkdom. Een hardloopevenement in de avonduren getuigt daar niet van, integendeel.

De Partij voor de Dieren hoopt dat de organisatie van Rotterdam Night Run bijtijds beseft dat er teveel nadelige consequenties kleven aan het hardloopevenement als dat in het Kralingse Bos in de avonduren plaatsvindt. Wij roepen de organisatie bij deze op na te denken over een meer geschikte locatie.

Gerelateerd nieuws

Stop de festivalisering van parken

De Partij voor de Dieren is het grote aantal grootschalige festivals in de Rotterdamse stadsparken zat. Afgelopen zondag was ...

Lees verder

Kinderboerderij in Jeugdvakantieland

Jeugdvakantieland maakt het voor jeugdige Rotterdammers mogelijk de zomer in eigen stad op een leuke manier door te brengen. ...

Lees verder