Dierenleed in het verkeer


7 juni 2017

Vandaag heeft de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over dierenleed in het verkeer. In Rotterdam worden dagelijks dieren doodgereden. Dit gebeurt bijvoorbeeld op de Vaanweg, in Charlois. Auto's rijden er heel hard en remmen niet als er een zwanen-, eenden- of ganzenfamilie oversteekt. Ook worden kraaien aangereden. Van ongeruste bewoners langs de Vaanweg hebben wij foto's ontvangen waaruit het dierenleed duidelijk naar voren komt.

Aan het college vragen wij of zij iets wil doen aan verkeersonveilige situaties voor dieren in Rotterdam. Behalve de Vaanweg zijn er nog meer 'blackspots' aan te wijzen waar dieren omkomen in het verkeer. Die moeten zo snel mogelijk worden aangepakt. Als we weten waar de dieren de weg oversteken, dan kunnen we maatregelen nemen. Zo kunnen we met heggen of hekwerk het oversteken moeilijker maken, maar we kunnen ook verkeersborden plaatsen of eventueel zelfs drempels aanleggen. En de maximumsnelheid moet in sommige gevallen omlaag. Doorstroming van het verkeer mag nooit en te nimmer ten koste gaan van de dieren.

Tot slot vragen wij het college voor extra maatregelen tijdens het broedseizoen. Het broedseizoen is nu in volle gang en duurt nog tot en met juli. Pasgeboren jongen zijn nog niet bekend met het voorbijrazende verkeer en lopen daarom extra gevaar. Wij hopen dat het college er iets aan gaat doen.

Ken je ook een blackspot waar dieren omkomen in het verkeer? Meld het ons! Wij geven het door aan het college. Samen maken we Rotterdam zo een stuk veiliger voor de dieren.

Gerelateerd nieuws

Debat over LNG in de Rotterdamse haven

De Partij voor de Dieren is zeer kritisch over de jubelsfeer omtrent LNG, dat als brandstof ter vervanging kan dienen voor di...

Lees verder

Bescherm de broedende meerkoet!

De Partij voor de Dieren in Rotterdam wil dat het college zich hard maakt voor broedende meerkoeten in de sloten en singels i...

Lees verder