City Racing terug in Rotterdam?


26 november 2015

De Partij voor de Dieren heeft met gefronste wenkbrauwen kennis genomen van het voornemen van City Racing Rotterdam terug te keren in de stad. Als het aan de organisatie van dit evenement ligt, zitten we in de zomer 2016 met z'n allen weer in de stank en herrie veroorzaakt door racewagens. Smerige uitlaatgassen zijn in de eerste plaats niet goed voor de luchtkwaliteit, maar ook het klimaat wordt geslachtofferd. Mensen en dieren zullen eronder lijden.

Vorig jaar ging City Racing Rotterdam niet door en konden we – letterlijk en figuurlijk – opgelucht adem halen. Helaas blijkt dat het evenement nu weer prominent op de evenementenkalender van de gemeente Rotterdam staat. Wij hebben het college van burgemeester en wethouder vragen gesteld over hoe het evenement eruit gaat zien, waar in Rotterdam het wordt georganiseerd en of er dit keer ook met elektrische auto's kan worden geracet. Elektrische auto's vervuilen de lucht namelijk niet. Ook vinden wij dat er meer rekening moet worden gehouden met bewoners.

Wij vinden het vreemd dat de gemeente een plek biedt aan City Racing Rotterdam, terwijl op 1 januari de milieuzone wordt ingevoerd. De milieuzone weert de meest vervuilende auto's uit de stad. Is het dan niet logisch om dit ook te laten gelden voor de racewagens?

De Partij voor de Dieren is voor een schone stad. Daarom houden wij City Racing Rotterdam scherp in de gaten en zullen dit ook blijven doen.

Gerelateerd nieuws

Bomenkap in de Schiezone een ramp voor vleermuizen

De Partij voor de Dieren maakt zich ernstige zorgen over massale bomenkap in de Schiezone en de gevolgen die dit heeft voor v...

Lees verder

Op de bres voor de nauwe korfslak

In Hoek van Holland (gemeente Rotterdam) woont een heel bijzonder slakje: de nauwe korfslak. Dit kleine beestje is roodbruin ...

Lees verder