Bijdrage: Onderwijs in de Begroting 2020


Uitge­sproken in de verga­dering van de commissie ZOCS op 30 oktober 2019

30 oktober 2019

Voorzitter,

Uit de beantwoording van onze schriftelijke vragen over het evenement Generation Discover van Shell maken wij op dat de leertijduitbreiding in het kader van het NPRZ volgens de wethouder ook best mag worden besteed aan dit fossiele onderwijsfeestje. Het college heeft Generation Discover namelijk toegevoegd aan de lijst van activiteiten waar de tien extra lesuren aan mogen worden besteed. Wij vinden dit een slechte zaak. Generation Discover is geen onderwijs, voorzitter. Het is propaganda van een industrie die op haar laatste benen loopt en haar bestaan wil rekken door jonge mensen te beinvloeden.

Het is wrang om te moeten constateren dat dit college de toekomst van de volgende generatie totaal niet serieus neemt. Het boeit ze niet. Straks staat het water hen letterlijk tot aan de lippen, maar ze hebben wel allemaal een mooie baan op de raffinaderij. Toch, voorzitter?

Voorzitter, wij roepen de wethouder op om zich niet voor het karretje van de fossiele industrie te spannen en de scholen een aanbod voor te schotelen waar de kinderen in de Children’s Zone op Zuid wel wat aan hebben. Wij zinspelen op een motie die Generation Discover en soortgelijke evenementen en fossiele activiteiten schrapt uit het aanbod voor de extra leertijd.

Tot zover, voorzitter.

--

Klik hier voor de uitzending van de vergadering op het raadsinformatiesysteem van de gemeenteraad van Rotterdam.

Interessant voor jou

Bijdrage: Zorg en jeugdzorg in de Begroting 2020

Lees verder

Bijdrage: Integratie in de Begroting 2020

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer