Raads­vragen: Voorraden horeca voor de voed­selbank in tijden van corona


Indiendatum: mrt. 2020

Geacht college,

Gisteren heeft het Rijk besloten dat alle eet- en drinkgelegenheden tot en met 6 april aanstaande dicht moeten blijven. Deze maatregel is een ongekende ramp voor de veelal kleine ondernemers die het treft.

Veel voorraden van deze horecazaken zullen over de houdbaarheidsdatum gaan. Het is zonde om al deze waar weg te gooien. Tegelijkertijd luiden de voedselbanken de noodklok door het onnodig hamsteren van consumenten in de supermarkt; zij vrezen tekorten. Over de situatie bij de voedselbank zijn er reeds door een collega-fractie schriftelijke vragen1 ingediend.

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam ziet graag dat de gemeente Rotterdam de coördinatie op zich neemt om overgebleven voorraden met beperkte houdbaarheidsdatum bij de horeca in onze stad terecht te laten komen bij de voedselbanken. Wij hopen dat de gemeente de voorraden wil opkopen, om zo gedupeerde ondernemers een steuntje in de rug te geven in deze onzekere tijden.

1. Bent u bereid mee te helpen de voedselbanken in onze stad te steunen door voorraden op te kopen bij de horeca die tot en met 6 april dicht moeten blijven? Indien nee, waarom niet?

2. Ziet u andere mogelijkheden om voedselverspilling als gevolg van de sluiting van de horeca tegen te gaan? Indien ja, welke?

1https://rotterdam.raadsinformatie.nl/document/8548816/1/20bb3470

Indiendatum: mrt. 2020
Antwoorddatum: 24 mrt. 2020

Klik hier voor de beantwoording van het college van burgemeester en wethouders op de website van de gemeenteraad van Rotterdam.

Interessant voor jou

Raadsvragen: Reclame op stoeptegels

Lees verder

Raadsvragen: Terinzagelegging en zienswijzen ontwerpbestemmingsplannen

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer