ACTU­A­LITEIT: Doe mee aan de nationale ik-stap-over-van-bank-week!


Indiendatum: apr. 2015

Geachte voorzitter,

U zal zich ongetwijfeld net als wij hebben opgewonden over de absurd hoge bonussen die de top van ABN Amro voornemens was zichzelf te doen uitkeren, in de vorm van een fikse salarisverhoging. Met dit voornemen werd de bonuswet doelbewust omzeild. Voornoemde bank is overigens de huisbankier van de gemeente Rotterdam.

Deze week is het nationale ik-stap-over-van-bank-week. Vandaag berichtte Trouw (1) dat duizenden mensen afrekenen met de graaiende bankiers en overstappen naar banken die zij wél vertrouwen. Niet geheel toevallig zijn dit banken die duurzaamheid als speerpunt hanteren in hun investeringen en beleggingen, alsook – zo blijkt – in hun beloningsbeleid. De eerlijke bankwijzer biedt hierbij uitkomst.

De bankoverstappers geven wat ons betreft het goede voorbeeld. Zij hebben genoeg van de onevenredig hoge beloning van bankiers en hekelen hun niet-duurzame karakter. Graag vragen wij daarom een actualiteit aan waarmee we de deelname van de gemeente aan de nationale ik-stap-over-van-bank-week willen bespreken.

(1) http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3972751/2015/04/22/Duizenden-overstappers-na-bonusrel-ABN-en-ING.dhtml

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer