Actu­a­liteit: Gebruik van dieren tijdens evene­menten in Rotterdam


Indiendatum: sep. 2014

Geachte voorzitter,

In het Algemeen Dagblad van 29 en 30 september jongstleden en in De Telegraaf van 30 september jongstleden stond dat tijdens de Zuiderparkspelen in Rotterdam-Zuid op 28 september jongstleden een op hol geslagen paard een aantal mensen heeft verwond. Het paard was één van de attracties tijdens het cowboy- en indianenfeest toen het schrok van tromgeroffel en met wagen en al het publiek in rende. Hierbij waren helaas acht gewonden te betreuren, waarvan er één nog in het ziekenhuis ligt.

Tijdens deze Zuiderparkspelen is er ook weer een roofvogelshow gehouden. In een filmpje1 op YouTube is te zien dat de vogels aan touwen vastgebonden zaten en hierdoor zeer beperkte bewegingsvrijheid hadden. Op 2 september jongstleden heeft de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen (griffienummer 14bb3949) gesteld over een voorgenomen roofvogelshow tijdens het Kunstfestival in Rotterdam-Schiebroek. In deze vragen gaven wij aan dat roofvogels ongeschikt zijn om in gevangenschap te houden en dat wij tegen shows zijn waar dieren ter vermaak van mensen worden gebruikt.

De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over de veiligheid en welzijn van de dieren maar ook over de veiligheid van de bezoekers bij evenementen waarbij dieren worden gebruikt ter vermaak van mensen. De Partij voor de Dieren pleit voor een verbod op het gebruik van dieren tijdens evenementen in Rotterdam en is van mening dat zo'n verbod in de aanstaande Dierenwelzijnsnota moet worden opgenomen. Indien een verbod op dit soort evenementen niet wordt ondersteund door het college, dan zijn wij van mening dat er zeer terughoudend moet worden omgegaan met het verstrekken van vergunningen voor soortgelijke evenementen.

Om deze reden vraagt de Partij voor de Dieren hierover een actualiteitendebat aan.

Met vriendelijke groet,

Jeroen van der Lee

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer