Zwanen nu ook slacht­offer van henge­laars


28 augustus 2024

Partij voor de Dieren stelt schriftelijke vragen aan het college over de zwanen die massaal gewond raken door achtergelaten rotzooi van vissers. Ruud van der Velden: “Het is ongekend dat niet alleen vissen maar nu ook zwanen slachtoffer worden van hengelaars.” Door achterlaten vistuig is er vorige maand zelfs een zwaan overleden, in de Berghaven.

Naast de verwondingen die het bij de dieren veroorzaakt moet Vogelverzorgcentrum De Houtsnip in Hoek van Holland en Zwanengroep Zuid-Holland voor de verzorging van de gewonde zwanen diep in de buidel tasten. Ook hulpdiensten zoals de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM), de brandweer en de politie maken kosten bij het behoeden van zwanen voor een pijnlijke dood als gevolg van verstikking, verstrikking of ernstige bloedwonden.

De Partij voor de Dieren vraagt het college of het bereid is een hengelverbod in te stellen als zwanen en andere watervogels gewond blijven raken en of het college bereid is om waar kan te handhaven op achtergelaten vistuig.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Dierenvoedselbank onmisbaar voor Rotterdam!

Partij voor de Dieren heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de finan...

Lees verder