Dieren­voed­selbank onmisbaar voor Rotterdam!


8 augustus 2024

Partij voor de Dieren heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de financiële problemen van de Dierenvoedselbank Rijnmond. Het water staat deze organisatie tot aan de lippen; er dreigt een faillissement.

Door een noodgedwongen verhuizing van het magazijn aan de Edo Bergsmaweg naar de Oostdijk in Oud-IJsselmonde enkele jaren gelden zijn er fikse problemen ontstaan in de bedrijfsvoering van de dierenvoedselbank. Het pand was niet geschikt voor het aanhouden van voorraden aan diervoerding. Alhoewel de initiatiefnemers van de dierenvoedselbank inmiddels een nieuw en beter onderkomen hebben weten te vinden, ijlen de effecten van deze miserabele episode nog wel degelijk na. Saillant detail: het pand is eigendom van de gemeente.

De dierenvoedselbank is een onmisbare voorziening voor mensen in financiële nood. Wekelijks bedient deze organisatie zo’n vijfhonderd huishoudens op vier steunpunten in Rotterdam door het verstrekken van gratis voeding voor hun gezelschapsdieren. Door het mogelijk wegvallen van deze voorziening komen er dieren en mensen in de problemen.

De gemeente zegt de dierenvoedselbank ook belangrijk te vinden. Het college heeft wat ons betreft daarom een belangrijke rol in het bestaansrecht van de dierenvoedselbank en moet in actie komen. In het Coalitieakkoord 2022-2026 hebben de coalitiepartijen D66, VVD, Leefbaar Rotterdam en Denk daarnaast aan het college de volgende opdracht meegegeven: “We helpen dierenwelzijnsorganisaties zoals Stichting Zwerfkatten Rijnmond, de Dierenvoedselbank en de Dierenambulance.”

Partij voor de Dieren hoort graag van het college wat zij gaat doen om aan deze belofte invulling te geven zodat de dierenvoedselbank kan blijven voortbestaan.

Gerelateerd nieuws

Vertel strandgangers over PFAS in zeeschuim

Partij voor de Dieren heeft vandaag raadsvragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over PFAS in zeeschuim...

Lees verder

Zwanen nu ook slachtoffer van hengelaars

Partij voor de Dieren stelt schriftelijke vragen aan het college over de zwanen die massaal gewond raken door achtergelaten r...

Lees verder