Start­actie Meet­cam­pagne Mili­eu­de­fensie Cool­singel


16 januari 2015

Milieudefensie gaf gisteren samen met bewoners de aftrap voor een landelijke meetcampagne op de Coolsingel. De fractie van de PvdD was erbij.

In 14 Nederlandse steden wordt er vanaf 15 januari door Milieudefensie en bewoners gemeten hoe vervuild de lucht is. Sinds 1 januari 2015 moet Nederland overal aan de Europese norm voor stikstofdioxide voldoen. Op meerdere drukke plekken wordt verwacht dat deze norm van 40μg/m³ wordt overschreden. Om die reden hingen bewoners gisteren een professionele ultrafijnstofmeter aan een paal voor de Bijenkorf. Er was ook een speciaal ´meetteam´, gekleed in witte pakken en met mondkapjes op, dat door middel van een fijnstofmeter en een laptop ging meten hoe vervuild de lucht was. Om het meetpunt werd een lint gespannen, zodat het op een soort crimescene leek.


Op deze plek komt veel verkeer langs en staat het verkeer ook voortdurend vast. Vooral in de weekenden, wanneer men massaal de stad in gaat en vervolgens gaat parkeren in een van de vele parkeergarages in het centrum, is de uitstoot van schadelijke stoffen erg hoog.

Na een jaar kan worden vastgesteld of de norm is overschreden.

Gerelateerd nieuws

Varkens op daken tijdens de Rotterdamse Dakendagen 2015

11 december 2014 Afgelopen maandag heeft de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen gesteld over het bericht in de media ...

Lees verder

Nieuwjaarsborrel 2015

Afgelopen zondag 18 januari organiseerde de fractie PvdD haar eerste nieuwjaarsborrel. Het was een gezellig en informeel s...

Lees verder