Staand want in de haven van Rotterdam


23 december 2016

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het gebruik van opstaande netten ('staand want') van vissers in de haven van Rotterdam. Wij vinden het staand want een barbaarse vangstmethode en willen dat vissers ermee stoppen.

Beroepsvissers maken gebruik van het staand want, maar ook hobbyvissers. Wij willen van het college weten of dat wel mag, want sinds enkele jaren is er een verbod op het staand want voor hobbyvissers. Vissen komen vast te zitten in de opstaande netten, maar soms ook zeehonden en bruinvissen. En vrijwel altijd met de dood tot gevolg. Hobbyvissers mogen vaak maar één vis mee naar huis nemen, dus wat gebeurt er? De dode vissen laten ze in het water drijven. Dit is natuurlijk heel erg.

Wij hopen dat de wethouder dierenwelzijn het met ons eens is. Misschien kan er een verbod worden ingesteld of in ieder geval nageleefd op het gebruik van staand want in de haven van Rotterdam. Dat is een stap in de goede richting.

Gerelateerd nieuws

Ruud van der Velden tijdelijk raadslid

Wegens een medische ingreep is onze fractievoorzitter Jeroen van der Lee een paar maanden afwezig. Jeroen wordt tot en met 7 ...

Lees verder

Verkiezingsposters geplakt!

De eerste verkiezingsposters zijn geplakt! De officiële posters zoals hieronder komen aan het einde van deze week binnen e...

Lees verder