Red de kat uit de gracht


7 maart 2014

Op dinsdag 11 maart om 13.00 uur gooit de Partij voor de Dieren samen met de Stichting Kat uit de Gracht Rotterdam demonstratief een reddingsboei in de gracht van de Oude Watering in Rotterdam-Beverwaard om daarmee een pluche kat te redden. Met deze actie brengen de initiatiefnemers het probleem van verdronken dieren in de gracht en de oplossing daarvoor nog eens bij de gemeente onder de aandacht.

Regelmatig verdrinken katten, honden en andere dieren nadat ze te water zijn geraakt omdat zij niet tegen de gladde en steile wanden van kademuren kunnen klimmen. ,,De gemeente is op de hoogte van de simpele oplossing die Kat uit de Gracht biedt, maar weigert haar medewerking. Ondanks het feit dat op diverse locaties in onze stad meerdere katten zijn verdronken”, licht Jeroen van der Lee, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Rotterdam, de actie toe.

Een beproefde oplossing is het bevestigen van touwen aan kademuren waarmee de dieren zelfstandig uit het water kunnen klimmen. ,,Er zijn zelfs verschillende sponsors, zoals een touwfabriek die op maat gemaakte touwen ter beschikking wil stellen. Het kost de gemeente geen geld, maar toch weigert zij een vergunning voor deze kattenklimtouwen omdat zij niet overtuigd is van het nut of noodzaak van klimtouwen. En dat is raar want in diverse andere gemeenten in Nederland zijn met succes kattenklimtouwen en/of drijvende eilanden geplaatst. Onze gemeente legt echter de verantwoordelijkheid volledig bij de baasjes zelf en voert zelfs aan dat de touwen tot vandalisme zouden leiden”, aldus Van der Lee.

De lijsttrekker is samen met Vincent Breur van Kat uit de Gracht Rotterdam dinsdag 11 maart aanwezig bij de actie om uitleg te geven over het belang van de klimtouwen.

Gerelateerd nieuws

Lezingen over natuur en milieu in de Castagnet

In de Castagnet in Rotterdam wordt vrijdag 7 maart een bijeenkomst gehouden met lezingen rond de thema's natuur en milieu...

Lees verder

Partij voor de Dieren: Laat het Lage Bergse Bos met rust

Per bakfiets reed de Partij voor de Dieren zaterdag 8 maart van Ommoord naar Hillegersberg en Schiebroek om de bewoners te at...

Lees verder