Lezingen over natuur en milieu in de Castagnet


4 maart 2014

In de Castagnet in Rotterdam wordt vrijdag 7 maart een bijeenkomst gehouden met lezingen rond de thema's natuur en milieu. Ook er is gelegenheid voor discussie. De organisatie van de avond is in handen van de Partij voor de Dieren Rotterdam. ,,De partij streeft namelijk niet alleen het beste na voor de meest kwetsbaren in onze samenleving, de dieren, maar wil ook dat natuur en milieu een hoge plaats op de politieke agenda krijgen”, zegt lijsttrekker Jeroen van der Lee.

Van der Lee is een van de sprekers tijdens de avond. Hij zal het hebben over de slechte luchtkwaliteit in de stad en wat zijn partij daaraan wil doen. ,,Rotterdam is één van de meest vervuilde middelgrote steden in West-Europa waardoor Rotterdammers ongeveer anderhalf jaar korter leven dan de gemiddelde Nederlander. Het is tijd voor een gezondere frisse wind in de stad”, licht de lijsttrekker toe. ,,Het is belangrijk dat de Partij voor de Dieren na de verkiezingen vertegenwoordigd is in de Rotterdamse gemeenteraad en dan zorgt voor de aanjaagfunctie die de partij ook op andere plekken heeft laten zien.”

Jasper van den Berg van de groep 'Wij stoppen steenkool' houdt een lezing over de geschiedenis van de opwarming van de aarde. Ook vertelt hij over de gevolgen, door CO2-uitstoot en fijnstof, voor de Rotterdammers indien de nieuwe kolencentrales op de Maasvlakte in gebruik worden genomen.

Laurens de Groot, nummer twee op de kieslijst van de Partij voor de Dieren Rotterdam, vertelt over zijn leven als actievoerder bij Sea Shepherd. Hij was een van de opvarenden van de Ady Gil toen die boot door een walvisvaarder door midden werd gevaren. Laurens vertelt ook waarom hij zich wil inzetten voor de Partij voor de Dieren.

Siemen Cox en Mark Slegers van de RotterZwam geven uitleg over hun stadslandbouwproject, de eetbare paddenstoel. Die paddenstoel wordt door hen op milieuvriendelijke wijze geteeld in Rotterdam. Zij dragen op hun manier bij aan het vernieuwen van ons voedselsysteem.

Belangstellenden zijn welkom om 19.00 uur in Castagnet, Larikslaan 200, Rotterdam-Schiebroek. De toegang is gratis.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Rotterdam reikt oorkonde uit aan brandweerlieden Kazerne Frobestraat

Op vrijdag 14 februari heeft de Partij voor de Dieren Rotterdam de oorkonde Diervriendelijkste Rotterdammer uitgereikt, aan d...

Lees verder

Red de kat uit de gracht

Op dinsdag 11 maart om 13.00 uur gooit de Partij voor de Dieren samen met de Stichting Kat uit de Gracht Rotterdam demonstrat...

Lees verder