Partij voor de Dieren: Laat het Lage Bergse Bos met rust


10 maart 2014

Per bakfiets reed de Partij voor de Dieren zaterdag 8 maart van Ommoord naar Hillegersberg en Schiebroek om de bewoners te attenderen op de gruwelijke gevolgen van de aanleg van de verbindingsweg A13/A16 door het Lage Bergse Bos. De route met de bakfiets symboliseert de route van de geplande verbindingsweg.

Vorig jaar maakte de minister bekend dat de verbindingsweg A13/A16 er moet komen, maar volgens de planning wordt het tracébesluit pas onherroepelijk in 2017. Tot die tijd blijft de Partij voor de Dieren tegen de weg strijden! De partij kreeg al eerder voor elkaar dat een besluit werd teruggedraaid toen zij met haar actie Groeiend Verzet een aantal hectares bos samen met donateurs aankocht, nadat Staatsbosbeheer deze prachtige natuur in de uitverkoop deed. Na de actie van de Partij voor de Dieren draaide de minister haar besluit om meer natuur te verkopen terug.

“Wij hebben een kristalhelder standpunt over deze verbindingsweg, die moet er niet komen. Het publiek dat we tegenkwamen bestond voornamelijk uit tegenstanders van de verbindingsweg. En de bewoners waren blij met de steun die ze van ons in deze zaak krijgen.” Aldus Jeroen van der Lee, lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren in Rotterdam. “De gemeente moet naar zijn inwoners luisteren en niet 100 miljoen investeren in een weg die de Rotterdammers niet willen.”

Voor de bewoners uit de omliggende wijken blijft de Partij voor de Dieren verzet plegen en hoopt dat ook andere partijen op hun eerdere standpunt terugkomen. Het merendeel van de huidige gemeenteraad is voorstander van de weg, al dan niet met een tunnel. Voor de aanleg van een ondergrondse tunnel in het Lage Bergse Bos zou 25 ha bos moeten worden gekapt. Daarnaast lost een tunnel het probleem van uitlaatgassen niet op. In plaats van 1 miljard euro te besteden aan asfalt, zou de overheid dit geld moeten investeren in beter, schoner en betaalbaar openbaar vervoer en 'fietssnelwegen' voor woon-werkverkeer.

Gerelateerd nieuws

Red de kat uit de gracht

Op dinsdag 11 maart om 13.00 uur gooit de Partij voor de Dieren samen met de Stichting Kat uit de Gracht Rotterdam demonstrat...

Lees verder

Partij voor de Dieren Rotterdam sluit nieuwe kolencentrale E.ON op de Maasvlakte

Op zondag 9 maart heeft de Partij voor de Dieren Rotterdam om precies 1 minuut voor 12 de nieuwe kolencentrale van E.ON op de...

Lees verder