ProRail dier­vrien­de­lijkste Rotterdam


22 februari 2016

ProRail ontving vanochtend de oorkonde voor 'Diervriendelijkste Rotterdammer'. ProRail treedt hiermee in de voetsporen van de Dierenvoedselbank Rijnmond, die vorig jaar de eer te beurt viel.

In november 2014 dreigde het ruim 100 kilo wegende ooievaarsnest boven het spoorviaduct over de Stadhoudersweg, dat jarenlang ieder voorjaar bewoond werd door een ooievaarskoppel, naar beneden te vallen. Om te voorkomen dat het nest op een passerende trein zou vallen werd zelfs het treinverkeer een paar uur stilgelegd om het nest veilig te kunnen verwijderen.

De ooievaars bleven daarna een tijd lang tevergeefs terugkeren naar de plek waar hun nest lag en in februari 2015 besloot ProRail een nieuw nest te bouwen. ProRail plaatste op dezelfde plek als het oude een nieuw nest door stalen frames op de spoorportalen te bevestigen. De ooievaars kwamen ondanks het nieuwe nest toch niet terug en ProRail liet vervolgens oude takjes in het nest leggen om de ooievaars sneller thuis te laten voelen. Sindsdien zit het ooievaarskoppel weer op het oude nest!
Ook heeft ProRail een ander bewoond nest een stuk verderop 'vernieuwd'.

Van der Lee: "ProRail heeft zich van zijn beste kant laten zien door het ooievaarsnest terug te plaatsen. De ooievaars hebben het naar hun zin langs het spoor en treinreizigers genieten van deze mooie grote vogels. Heel fijn dat ProRail het ooievaarsnest als een echte meerwaarde ziet."

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren tegen euthanaseren van gezonde dieren in Diergaarde Blijdorp

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam zal morgen tijdens de raadsvergadering de wethouder verantw...

Lees verder

Microplastics in de Rotterdamse binnenwateren

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over ...

Lees verder