Partij voor de Dieren tegen eutha­na­seren van gezonde dieren in Dier­gaarde Blijdorp


18 februari 2016

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam zal morgen tijdens de raadsvergadering de wethouder verantwoordelijk voor dierenwelzijn vragen het doden van gezonde dieren in Diergaarde Blijdorp een halt toe te roepen.

De directeur van Diergaarde Blijdorp vertelde afgelopen weekend in een interview met het Algemeen Dagblad dat er recent een bizonstiertje is afgemaakt om het groepsgedrag van de bizons niet te verstoren. Ook staan er twee jonge giraffen op de lijst om gedood te worden. De directeur geeft doodleuk aan dat het doden – euthanaseren – van gezonde dieren structureel gebeurt.

De Partij voor de Dieren vindt dit schokkend nieuws. De dierentuin ontvangt een behoorlijke subsidie van de gemeente op voorwaarde dat zij goed voor de dieren zorgt. Het doden van dieren druist in tegen alle dierenwelzijnsprincipes die de gemeente voor ogen heeft. Tijdens de raadsvergadering wil de fractie de wethouder vragen een fokverbod in te voeren voor dieren die waarschijnlijk moeilijk te plaatsen zijn bij andere dierentuinen. Tevens wil de fractie van gedachten wisselen over een nieuwe invulling van de dierentuin als tijdelijk opvangcentrum voor bedreigde diersoorten.

Jeroen van der Lee, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren: “Diergaarde Blijdorp zou zich de ogen uit de kop moeten schamen dat ze gezonde dieren laten inslapen. Dit getuigt van erg weinig creativiteit. Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, wordt bij de komende subsidieverstrekking als voorwaarde gesteld dat er geen gezonde dieren meer worden gedood.”

Lees hier de actualiteit die ingediend wordt.

Beluister hier het interview met Jeroen van der Lee op RTV Rijnmond.

Gerelateerd nieuws

Vlaggetjesparade DierenLot

Afgelopen dinsdag vond het officiële hijsmoment van de DierenLot Vlaggenparade aan de Boompjes plaats. Lenie 't Hart en de be...

Lees verder

ProRail diervriendelijkste Rotterdam

ProRail ontving vanochtend de oorkonde voor 'Diervriendelijkste Rotterdammer'. ProRail treedt hiermee in de voetsporen van de...

Lees verder