Pilot Meatless Monday


5 oktober 2015

De gemeente Rotterdam heeft afgelopen maandag de eerste Meatless Monday geintroduceerd. Op Meatless Monday staat vegetarisch eten centraal in de bedrijfsrestaurants van het Stadhuis en De Rotterdam.

In het bedrijfsrestaurant op de 21e verdieping van De Rotterdam, met prachtig uitzicht op de stad, waren onder andere Marianne Thieme em bekende en minder bekende Rotterdamse vegetariërs aanwezig. De gerechten op de lunchkaart die werden geserveerd, zullen een volgende keer 'Meatless Monday' weer te verkrijgen zijn.

Alle ambtenaren konden op een kaartje aangeven of ze voortaan iedere maand een vegetarische lunch willen of niet. Zodra de uitslag hiervan bekend is zal gekeken worden of de 'Meatless Monday' voortgezet kan worden.

Wij hadden als fractie al eerder dit jaar een motie ingediend voor een vegetarische maandag in de bedrijfsrestaurants van de gemeente Rotterdam, maar deze werd toen helaas verworpen. Wij zijn dus erg blij dat er met een pilot is gestart.

Gerelateerd nieuws

RiF010 en de flora en fauna in de Steigersgracht

RiF010 is het plan om van de Steigersgracht een watersportgebied te maken, bijvoorbeeld om te zwemmen of surfen. Als winnaar ...

Lees verder

Zijn we nog Lekker Fit!?

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag schriftelijke vragen gesteld o...

Lees verder