PERS­BE­RICHT: College laat dier­vrien­delijk bouwen links liggen


2 september 2015

Het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam doet niets aan diervriendelijk bouwen. Deze conclusie kunnen we trekken na een discussie over zelfbouw.

Rotterdam zet de komende jaren in op zelfbouw, waarop toekomstige bewoners een grote mate van vrijheid hebben om hun eigen woning te ontwerpen. De Partij voor de Dieren heeft de wethouder Bouwen & Wonen gevraagd om bewoners actief te informeren over diervriendelijke designs, zodat vogels en vleermuizen zich kunnen nestelen in en rondom de nieuwe woning. Tot onze verbazing ging de wethouder niet op ons verzoek in, ondanks dat informatievoorziening niets kost en bewoners dit over het algemeen zeer goed kunnen waarderen. Veel mensen weten namelijk niet hoe je de natuur in huis kunt halen.

Jeroen van der Lee, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Rotterdam: “Het is zeer spijtig dat het college zo halsstarrig nee blijft zeggen tegen diervriendelijk bouwen. Terwijl de voordelen juist zo groot zijn, voor de dieren maar ook voor de mensen. Wanneer gaat het college dit nu eens inzien?”

Gerelateerd nieuws

“Partij voor de Dieren neemt deel aan Eurekaweek”

Gisteren heeft de Partij voor de Dieren deelgenomen aan de jaarlijkse Eurekaweek, de introductieweek van de Erasmus Universit...

Lees verder

Gemeente Rotterdam neemt deel aan Low Car Diet

Aan een verzoek van de Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren en de SP is enthousiast opvolging gegeven: de gemeent...

Lees verder