Gemeente Rotterdam neemt deel aan Low Car Diet


4 september 2015

Aan een verzoek van de Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren en de SP is enthousiast opvolging gegeven: de gemeente Rotterdam doet mee aan het Low Car Diet 2015!

Low Car Diet is een initiatief waarmee organisaties worden aangespoord tot duurzaam vervoer. De werknemers van deelnemende organisaties houden een wedstrijd om te bepalen wie het meest duurzaam reist. Naast een winnaar levert dit ook een goed voorbeeld op voor de gehele organisatie. Met duurzaam vervoer zorgt Low Car Diet ervoor dat organisaties reiskosten besparen, de uitstoot van broeikasgassen verminderen en hun werknemers aanzetten tot meer beweging. In alle opzichten pure winst.

De Partij voor de Dieren vindt deelname van de gemeente Rotterdam aan Low Car Diet een bijzonder goed idee. Jeroen van der Lee, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Rotterdam: “De overheid moet het goede voorbeeld geven. We kunnen van burgers wel verwachten dat ze kiezen voor duurzaam vervoer, maar dan moet de gemeente dat ook doen. Want goed voorbeeld doet goed volgen. Voor onze fractie is het trouwens de standaard om zich lopend of per fiets te verplaatsen. Dit zou voor heel de gemeente moeten gelden!”

Gerelateerd nieuws

PERSBERICHT: College laat diervriendelijk bouwen links liggen

Het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam doet niets aan diervriendelijk bouwen. Deze conclusie kunnen we trekk...

Lees verder

RiF010 en de flora en fauna in de Steigersgracht

RiF010 is het plan om van de Steigersgracht een watersportgebied te maken, bijvoorbeeld om te zwemmen of surfen. Als winnaar ...

Lees verder