Partij voor de Dieren Rotterdam sluit nieuwe kolen­cen­trale E.ON op de Maas­vlakte


11 maart 2014

Op zondag 9 maart heeft de Partij voor de Dieren Rotterdam om precies 1 minuut voor 12 de nieuwe kolencentrale van E.ON op de Maasvlakte gesloten. Met deze actie wijst de Partij voor de Dieren Rotterdam op het belang en de urgentie, dat willen we de aarde leefbaar houden voor mensen, dieren en natuur, het gebruik van kolen zo snel mogelijk uitgefaseerd moet worden. Te beginnen met de drie kolencentrales op de Maasvlakte.

Klik hier voor een fotocompilatie op Flickr.com.

“De nieuwe kolencentrales van E.ON en GDF Suez zorgen er straks voor dat Rotterdam de doelstellingen van het Climate Initiative nooit haalt. In plaats van de 50% reductie in 2025 zal de CO2-uitstoot met 40% toenemen. Ook de uitstoot van het levensgevaarlijke fijnstof, wat in Rotterdam toch al op een hoog niveau ligt, neemt dan toe. Wij willen niet dat de nieuwe kolencentrales opengaan.” Aldus lijsttrekker Jeroen van de Lee. Hij sloot de hekken voor de ingang van de centrale met een groot kettingslot.

Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor mens, dier en natuur. Al 650.000 jaar wisselt de concentratie CO2 tussen de 180 en 300 ppm; bij 180 ppm waren er ijstijden en bij 300 ppm warmere perioden op Aarde. Sinds de industriële revolutie, door menselijke factoren dus, is de concentratie gestegen tot nu 395 ppm. Volgens een aantal wetenschappers is 350 ppm nog acceptabel. Indien echter de ppm stijgt tot 450 dan zijn we zeker te laat, dan smelten de poolkappen met desastreuze gevolgen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: Laat het Lage Bergse Bos met rust

Per bakfiets reed de Partij voor de Dieren zaterdag 8 maart van Ommoord naar Hillegersberg en Schiebroek om de bewoners te at...

Lees verder

Marianne Thieme: Rotterdamse 's-Gravendijkwal moet overkapt

Gisteravond vroeg Marianne Thieme Partijleider van de Partij voor de Dieren samen met Vereniging de B.O.O.G – de Bewoners en ...

Lees verder