Marianne Thieme: Rotter­damse 's-Graven­dijkwal moet overkapt


14 maart 2014

Gisteravond vroeg Marianne Thieme Partijleider van de Partij voor de Dieren samen met Vereniging de B.O.O.G – de Bewoners en Ontwikkelingsorganisatie ‘s-Gravendijkwal – aandacht voor de ernstig vervuilde ’s-Gravendijkwal. Marianne Thieme, hield samen met de bewoners tussen 17.00 en 18.00 uur een protestactie bij de verkeerslichten waar de ’s-Gravendijkwal de Mathenesserlaan kruist.

Iedere avond in de spits staan een groot aantal auto’s en vrachtauto’s in de file op de 's-Gravendijkwal. Hierdoor is de straat de op één na vuilste straat van Nederland. Zowel de uitstoot van stikstofdioxide als van fijnstof ligt ruim boven de toegestane Europese norm. De bewoners zijn hier zeer bezorgd over en vragen al langere tijd aandacht voor hun situatie bij de gemeente Rotterdam. De Partij voor de Dieren pleit voor een overkapping van de ’s-Gravendijkwal en de Henegouwerlaan.

In 2010 nam de gemeenteraad een motie aan die oproept om de overkapping tot een prioriteit te maken van de gemeente, maar in 2011 heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten de weg niet te overkappen vanwege bezuinigingen.

Jeroen van der Lee, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Rotterdam, is van mening dat de motie uit 2010 alsnog zo spoedig mogelijk uitgevoerd dient te worden: “Als Rotterdam hier zelf geen geld voor heeft, dan moet de gemeente maar geld halen uit Den Haag of uit Brussel. Gisteren, bleek weer eens hoe hard die overkapping nodig is, aangezien de luchtkwaliteit gisteren op de 's-Gravendijkwal het slechtste was in de afgelopen 10 maanden. Schone longen voor Rotterdammers, dat kunnen de Gemeenteraad en het College toch onmogelijk te kostbaar vinden? De politiek mag de bewoners van deze straten niet laten stikken!”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Rotterdam sluit nieuwe kolencentrale E.ON op de Maasvlakte

Op zondag 9 maart heeft de Partij voor de Dieren Rotterdam om precies 1 minuut voor 12 de nieuwe kolencentrale van E.ON op de...

Lees verder

Bijenhotel voor Voedseltuin Rotterdam

De Voedseltuin Rotterdam heeft er gisteren en vijfsterren-bijenhotel bij gekregen. Tweede Kamerlid Esther Ouwehand en lijstst...

Lees verder