Partij voor de Dieren klaar voor de verkie­zingen


21 november 2017

De Partij voor de Dieren doet in maart 2018 wederom mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. De kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma zijn afgelopen zondag goedgekeurd door het landelijk congres.

Ruud van der Velden is de nieuwe lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren in Rotterdam. Hij volgt daarmee Jeroen van der Lee op als lijsttrekker. Ruud van der Velden is momenteel burgerraadslid voor de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam.

Op nummer twee staat Marianne Benard. Momenteel is zij werkzaam als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren.

Op nummer drie staat Kristel Bottinga. Zij is werkzaam bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur als onderzoeker en onderwijsprogrammamanager. Zij was eerder werkzaam als beleidsmedewerker bij de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Den Haag en als beleidsmedewerker bij de Eerste Kamerfractie van de Partij voor de Dieren.

Ruud, Marianne en Kristel voeren een lijst met in totaal zestien namen aan. De lijst voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen ziet er als volgt uit:


1. Ruud van der Velden
2. Marianne Benard
3. Kristel Bottinga
4. Bernadette Haan
5. Jaap Rozema
6. Marjolein Moeijes
7. Dane Oost
8. Pinar Coskun
9. Otwin van Saane
10. Kim Harte
11. Marco Maarseveen
12 Xandra van Merriënboer
13. Laurens de Groot
14. Annemarie Kruit
15. Lucienne Neyndorff
16. Jeroen van der Lee

Ruud van der Velden is verheugd over de kandidatenlijst. Van der Velden: “In de huidige raadsperiode heeft de Partij voor de Dieren in Rotterdam bewezen voor radicaal andere keuzes te gaan op het gebied van dierenwelzijn, milieu, duurzaamheid en groen dan de traditionele politieke partijen. Politiek moet gaan over visie en idealen. Geen kleurloze compromissen. Wij hebben een planeetbrede visie, een visie die gebaseerd is op onze vier beginselen; mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid. Met deze enthousiaste kandidaten willen wij de strijd voor een diervriendelijke en duurzame stad voortzetten.”

Gerelateerd nieuws

Rotterdam gaat natuurinclusief bouwen

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft het voor elkaar gekregen dat de gemeente gaat inzetten op natuurinclusief bouwen....

Lees verder

Debat Ja/Ja-sticker in de maak

De Partij voor de Dieren in Rotterdam gaan een debat aanvragen over invoering van de Ja/Ja-sticker. De gemeenteraadsfractie v...

Lees verder