Debat Ja/Ja-sticker in de maak


28 november 2017

De Partij voor de Dieren in Rotterdam gaan een debat aanvragen over invoering van de Ja/Ja-sticker. De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Amsterdam heeft het een tijd geleden voor elkaar gekregen dat de Ja/Ja-sticker in hun gemeente zal worden ingevoerd. Een gang naar de rechter van de reclamebranch heeft de invoering ervan vertraagd, maar de recente uitspraak van de rechtbank heeft aan alle juridische obstakels een einde gemaakt. De Ja/Ja-sticker mag worden ingevoerd!

Wij zijn trots op het uitstekende werk van onze collega's in het Amsterdamse en graag pakken we de handschoen op om ook hier tonnen overbodig en niet-gelezen reclamedrukwerk tot geschiedenis te maken. Net als de Nee/Nee-sticker, uiteraard. De norm moet namelijk zijn: nee, tenzij. En niet andersom. Als het aan de Partij voor de Dieren in Rotterdam ligt, wordt de Ja/Ja-sticker daarom niet morgen maar vandaag ingevoerd. Om dit mogelijk te maken, hebben wij bij het college van burgemeester en wethouders het verzoek neergelegd tot bespreking van de Ja/Ja-sticker, met als leidraad de vraag die zich laat raden:

- Wanneer gaat de gemeente Rotterdam de Ja/Ja-sticker in de hele stad invoeren? En wanneer?

Wij gaan ervan uit dat het college net als wij enthousiast is over de Ja/Ja-sticker. Wie niet, zou je zeggen?! Hoe meer gemeenteraden zich positief uitspreken over de sticker, hoe minder belastend dit voor het milieu en klimaat is.

Deze sticker wordt wat ons betreft overbodig!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren klaar voor de verkiezingen

De Partij voor de Dieren doet in maart 2018 wederom mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. De kandidatenlijst en ...

Lees verder

Maak lobbyen zichtbaar!

De Partij voor de Dieren in Rotterdam wil in navolging van de Tweede Kamer transparantie, openbaarheid en openheid in lobbyac...

Lees verder