Partij voor de Dieren aanwezig bij groen­trek­kers­debat


14 december 2017

Afgelopen dinsdag heeft lijsttrekker Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren in Rotterdam de partij vertegenwoordigd tijdens het groentrekkersdebat van het Milieucentrum Rotterdam. De locatie was Bar in het Schieblock, aan de Schiekade.

Het debat stond in het teken van de 'Sta(n)d van het klimaat'. Rotterdam is een stad die onder de zeespiegel ligt. Als deltastad is het voor Rotterdam daarom ontzettend belangrijk dat klimaatverandering wordt tegengegaan. Dat betekent dat overheden hun verantwoordelijkheid moeten pakken, dus ook de gemeente Rotterdam. Wij vinden dat de kolencentrales op de Maasvlakte liever vandaag dan morgen sluiten en dat de kolenoverslag per onmiddellijk stopt. De gemeente moet als grootaandeelhouder van het Havenbedrijf weer zeggenschap krijgen over wat er in het havengebied gebeurt, want de geschiedenis leert dat de markt de klimaathandschoen niet oppakt. Met andere woorden, de gemeente moet groen leiderschap tonen.

De fossiele industrie loopt op haar laatste benen. Uit haar trucendoos haalt zij nu LNG of biobrandstoffen om aan te geven dat ze heus wel schoon is. Maar LNG is gewoon aardgas (= fossiel) en wordt steeds vaker gewonnen uit schalie. Biobrandstoffen worden bijvoorbeeld gewonnen uit palmolie, en daarvoor wordt in Indonesië en Maleisië het tropisch regenwoud gekapt. Dat heeft dus ook een enorme negatieve impact op het klimaat.

Ruud van der Velden heeft tijdens het debat ons bekende geluid laten horen. We maken geen compromissen als het op het klimaat aankomt. Als fractie in de gemeenteraad van Rotterdam zullen we daarom altijd het belang van het klimaat verdedigen, en daarmee van onze dierbare planeet. Want er is geen Planeet B.

Gerelateerd nieuws

Maak lobbyen zichtbaar!

De Partij voor de Dieren in Rotterdam wil in navolging van de Tweede Kamer transparantie, openbaarheid en openheid in lobbyac...

Lees verder

Oud en Nieuw: knalfeest zonder knallen

Zondag 17 december zijn actieve leden van de Partij voor de Dieren in Rotterdam de straat op gegaan om te pleiten voor een Ou...

Lees verder