Oud en Nieuw: knalfeest zonder knallen


21 december 2017

Zondag 17 december zijn actieve leden van de Partij voor de Dieren in Rotterdam de straat op gegaan om te pleiten voor een Oud & Nieuw zonder consumentenvuurwerk. Op en rond het Beursplein deelden ze flyers uit aan het winkelend publiek.

Vuurwerk. Het ziet er voor sommigen misschien mooi uit maar de nadelen zijn legio. Dieren ervaren pijn, angst en stress als gevolg van het afsteken van vuurwerk. Bij dieren en mensen kan legaal vuurwerk blijvend letsel veroorzaken, en dan laten we letsel door vandalisme nog buiten beschouwing. Elk jaar moet er zo'n drie miljoen kilo aan vuurwerkafval worden opgeruimd. Kwetsbare groepen durven niet meer over straat. En tot slot wordt de luchtkwaliteit er ook niet beter van, integendeel.

Genoeg redenen voor de Partij voor de Dieren om tegen vuurwerk in handen van consumenten in actie te komen. En om een alternatief aan te dragen, want behoud van tradities is waardevol. Wij zien graag dat gemeenten professionele vuurwerkshows organiseren. Dan kunnen inwoners genieten van mooi siervuurwerk zonder schade, overlast en vervuiling.

In Rotterdam worden er elk jaar vuurwerkvrije zones aangewezen. Dat kunnen er wat de Partij voor de Dieren nooit genoeg zijn, hoewel we hard blijven strijden voor een totaalverbod. Dat weten de Rotterdammers nu ook!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren aanwezig bij groentrekkersdebat

Afgelopen dinsdag heeft lijsttrekker Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren in Rotterdam de partij vertegenwoordigd...

Lees verder

Statiegeld op blikjes en flesjes? Goed idee!

De Partij voor de Dieren in Rotterdam zal er vandaag voor pleiten dat de gemeente Rotterdam zich schaart achter andere gemeen...

Lees verder