Onze­kerheid over nieuw dieren­op­vang­centrum


29 oktober 2015

De Partij voor de Dieren maakt zich hard voor Dierenbescherming Rijnmond! Al jaren is de dierenbescherming bezig met het plannen van een nieuw dierenopvangcentrum (DOC) in de Beverwaard. De huidige opvanglocatie aan de Abraham Stolkweg in Delfshaven, naast het Roel Langerakpark, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De nieuwe locatie biedt ruimte aan de dierenbescherming om optimaal zorg te bieden aan de honden en katten die dat heel erg nodig hebben. Helaas lijkt hier mogelijk een streep door te gaan.

Op de nieuwe locatie voor het dierenopvangcentrum komt namelijk een asielzoekerscentrum. Wij zijn blij dat Rotterdam haar verantwoordelijkheid neemt in de huisvesting van vluchtelingen, maar vinden het jammer dat de gemeente Rotterdam niet heeft overlegd met de dierenbescherming over de locatie. Nu lijkt het alsof de gemeente de dierenbescherming, en dus ook de honden en katten in Rotterdam, in de steek laat. Dat kan nooit de bedoeling zijn, want de dierenbescherming levert ook diensten aan de gemeente!

Maar het is nog niet te laat. De Partij voor de Dieren heeft samen met de VVD schriftelijke vragen gesteld over deze problematiek. Wij willen van de wethouders en de burgemeester weten of er daadwerkelijk geen dierenopvangcentrum meer past in de Beverwaard, of een deel van de vluchtelingen wellicht op de Abraham Stolkweg kunnen worden opgevangen, of de vluchtelingen samen met buurtbewoners als vrijwilligers aan de slag kunnen in het opvangcentrum, en of de Minimax (medische dierenkliniek) van toegevoegde waarde is voor de mensen in de Beverwaard.

De Partij voor de Dieren in Rotterdam zal zich altijd inzetten voor organisaties die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Wij spreken de hoop uit dat we snel met een oplossing kunnen komen!

Lees hier de eerder gestelde schriftelijke vragen van 15 oktober jl. opgesteld door de VVD en de PvdD.

Gerelateerd nieuws

Persbericht: PvdD geschokt door achterkamertjespolitiek Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA

Persbericht De Partij voor de Dieren in Rotterdam voelt zich ernstig in de maling genomen door Leefbaar Rotterdam, D66 en he...

Lees verder

Nominatie Beste Rotterdamse Politicus

Jeroen van der Lee is genomineerd voor beste politicus van Rotterdam 2015. Jeroen is genomineerd vanwege zijn 'frisse en auth...

Lees verder