Nieuw­jaars­re­ceptie 2016


11 januari 2016

Afgelopen zondag organiseerde de gemeenteraadsfractie een nieuwjaarsreceptie voor haar leden uit Rotterdam en omstreken. Voorafgaande aan de receptie wandelde een groep van ongeveer 20 werkgroepleden 8 kilometer door Schiebroek en Overschie. Jeroen van der Lee wist veel te vertellen over de bezienswaardigheden tijdens de dik 2,5 uur durende wandeling.

Vanaf 14.30 uur stroomde de Nieuwe Banier vol met leden die niet mee hadden gedaan aan de wandeling en uiteindelijk kwamen de wandelaars ook binnen.

De voorzitter van de werkgroep Rotterdam heette iedereen welkom en vertelde over de activiteiten van de werkgroep. De werkgroep is in 2015 een stuk groter geworden en een aantal leden hebben inmiddels succesvolle subwerkgroepjes opgericht.

Daarna nam Jeroen van der Lee het woord en vertelde over de successen uit de fractie. In 2015 zijn er 49 sets schriftelijke vragen gesteld, dat is voor een eenmansfractie erg veel. En er zijn 40 moties ingediend, waarvan er 7 zijn aangenomen.
Door die aangenomen moties gaat het college ervoor zorgen dat onder andere de lichtvervuling wordt aangepakt, Rotterdam koploper zonne-energie wordt en er gezonde voeding op scholen in Rotterdam komt.

Het was een drukbezochte en zeer geslaagde Nieuwjaarsreceptie!

Gerelateerd nieuws

Rondleiding stadhuis

De fractie Rotterdam had afgelopen donderdag voor de werkgroep een rondleiding op het stadhuis georganiseerd. Dertien werkgro...

Lees verder

Rijkswaterstaat: blijf van onze bomen af!

Momenteel is Rijkswaterstaat druk bezig met het kappen van bomen langs de A20 en de A16, de snelwegen in het noorden en ooste...

Lees verder