Rond­leiding stadhuis


8 januari 2016

De fractie Rotterdam had afgelopen donderdag voor de werkgroep een rondleiding op het stadhuis georganiseerd. Dertien werkgroepleden plus drie fractiemedewerkers wandelden maar liefst 2 uur lang door het stadhuis onder leiding van een enthousiaste bode. De bode begon de rondleiding in één van drie trouwzalen en wist alle ins en outs te vertellen over deze zaal en de vele huwelijken die worden voltrokken in het stadhuis.De rondleiding werd vervolgd door de gangen op de begane grond, waar iets werd verteld over het ontstaan van het stadhuis. Ook werd er bij ieder kunstwerk in de hal iets verteld over de kunstenaar en de geschiedenis ervan.

Daarna vertrok de groep naar de eerste verdieping en kwam de burgemeester zelfs iedereen even de hand schudden. Na een bezoek aan de net verbouwde raadzaal, mocht de groep met hoge uitzondering en toestemming van de burgemeester even in zijn kamer kijken en in het 'koninklijk' toilet. Het toilet is alleen voor de koning beschikbaar wanneer hij het stadhuis bezoekt.

Als laatste werd de collegekamer en leeskamer bezocht om daarna de rondleiding af te sluiten met een kijkje in de fractiekamer.

Gerelateerd nieuws

Rotterdam wil dierproefvrij inkopen

De gemeente Rotterdam wil alleen schoonmaak-, bestrijdings- en geneesmiddelen gaan inkopen die, waar mogelijk, niet op dieren...

Lees verder

Nieuwjaarsreceptie 2016

Afgelopen zondag organiseerde de gemeenteraadsfractie een nieuwjaarsreceptie voor haar leden uit Rotterdam en omstreken. Voor...

Lees verder