NIDA en PvdD praten over dier­vrien­de­lijkheid


3 oktober 2014

Zowel NIDA als de Partij voor de Dieren zijn gevraagd om een reactie op de oproep van dierenwelzijnsorganisaties aan moslims om morgen niet te offeren met het Offerfeest, omdat het op dezelfde dag valt als Dierendag. Met dit gezamenlijke persbericht benadrukken NIDA en de Partij voor de Dieren in Rotterdam dat wij juist vaak de samenwerking zoeken in onze gemeenschappelijke strijd voor meer duurzaamheid en meer balans tussen mens en dier in Rotterdam.

‘De oproep van de dierenwelzijnsorganisaties om dit jaar niet te offeren is een oproep vanuit dierenliefde, niet een oproep vanuit moslimhaat, laat dat duidelijk zijn. De PvdD en NIDA vinden elkaar in het gegeven dat er veel meer aandacht moet komen voor dierenwelzijn en dat wij hier in Rotterdam veel meer in dienen te investeren. Wat NIDA betreft niet door te stoppen met offeren, maar juist door extra stil te staan bij onze islamitische inspiratie van waaruit heel veel waarde wordt gehecht aan dierenwelzijn. Diezelfde islamitische inspiratie spoort ons tevens aan misstanden in de bio-industrie aan te pakken. De Partij voor de Dieren en NIDA Rotterdam vinden elkaar hierin aan elkaars zijde’, aldus Nourdin El Ouali, politiek leider van NIDA Rotterdam.

‘Wij juichen toe dat de noodzaak tot meer dierenwelzijn een steeds bredere weerklank krijgt onder de bevolking. Alleen de bewustwording bij de consument zal een verandering teweeg kunnen brengen in onze omgang met dieren. We zijn blij dat NIDA aan deze bewustwording wil bijdragen. Hoewel de PvdD natuurlijk graag zou zien dat moslims geld offeren in plaats van dieren, beschouwen we de oproep van NIDA als een gezamenlijke stap vooruit in een meer ethische benadering van dieren’, zo stelt voorman Jeroen van der Lee van de Partij voor de Dieren in Rotterdam.

Gerelateerd nieuws

Goede voorlichting bij houden van schildpadden

Het Rotterdamse college gaat er bij dierenwinkels op aandringen dat ze meer voorlichting geven over het houden van schildpadd...

Lees verder

College LR-D66-CDA: #business_as_usual

Op donderdag 25 september 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam het Collegeprogramma en de begro...

Lees verder