Bijtin­cident met vos in Hille­gersberg


10 mei 2016

Vorige week werd bekend dat in Rotterdam-Hillegersberg mensen zijn gebeten door een vos. De vos liep rond in bewoond gebied. Diverse hulpdiensten zijn er aan te pas gekomen. De vos is gevangen en vervolgens gedood door afschot.

Vandaag heeft de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder dierenwelzijn over het bijtincident. Wij willen weten wat de vos mankeerde, waarom de vos is gedood, waarom de vos is afgeschoten in plaats van dat ze hem een spuitje hebben gegeven en of dit strookt met het dierenwelzijnsbeleid van de gemeente.

We willen ook graag weten hoe het gaat met de mensen die gebeten zijn. De gedode vos is onderzocht op hondsdolheid en gelukkig is dat niet aangetoond. Hondsdolheid is namelijk dodelijk als niet tijdig medisch wordt ingegrepen. Maar wellicht dat de gebeten mensen andere gezondheidsrisico's lopen en dat willen we graag uitgezocht hebben.

Tenslotte willen we van de wethouder dierenwelzijn weten hoe zij incidenten met vossen in de toekomst zo goed mogelijk wil regelen. Wat ons betreft kan de informatievoorziening aan burgers aanzienlijk verbeteren. Maar ook een registratie van incidenten helpt om beter inzicht te krijgen in problemen die kunnen ontstaan als vossen zich begeven in bewoond gebied.

Gerelateerd nieuws

Festivals in Het Park

De Partij voor de Dieren is ontstemd door de ravage die is aangericht na het festival Oranjebitter in Het Park. Hele stukken ...

Lees verder

Woonreferendum

Het stadsbestuur van Rotterdam wil de komende 15 jaar 20.000 betaalbare woningen afbreken of verkopen, en er dure woningen vo...

Lees verder