Bezoek aan de Dieren­be­scherming Rijnmond


4 september 2014

De fractie van de Partij voor de Dieren Rotterdam bracht vrijdag 29 augustus jongstleden een werkbezoek aan de Dierenbescherming Rijnmond.

Zij werden op het kantoor in Barendrecht ontvangen en rondgeleid door Peter Boertje, beleidsadviseur van de Dierenbescherming. Tijdens de rondleiding maakte de fractie kennis met de medewerkers van het kantoor en kregen zij uitleg over de plannen van de nieuw te bouwen vestiging. Het dierenasiel aan de Abraham van Stolkweg 33 in Rotterdam is namelijk aardig verouderd en aan uitbreiding toe. Gezien de locatie zijn uitbreidingsplannen niet mogelijk en wordt er naar een grotere locatie gezocht. Op die nieuwe locatie zou er naast de dierenopvang ook onder andere ruimte komen voor een hondenschool, het kantoorpersoneel, de dierenambulance en vooral veel groen om het gebouw heen. Om deze nieuwe locatie te kunnen financieren is natuurlijk extra geld nodig en de Dierenbescherming hoopt dit bijeen te krijgen door middel van fondsenwerving.

De fractie maakte na het bezoek op het kantoor een tour langs de plek in Rotterdam-Beverwaard waar de Dierenbescherming de nieuwe vestiging wil laten bouwen. Als afsluiting was er een rondleiding in de dierenopvang aan de Van Stolkweg.

De Dierenbescherming Rijnmond vangt dieren op in haar dierenopvangcentra, helpt dieren die in nood verkeren en haalt zwervend aangetroffen dieren op met haar dierenambulances. Via voorlichting en beleidsbeïnvloeding willen zij de maatschappij bewust maken van een goede omgang met dieren.

De gemeente is op grond van het Burgerlijk Wetboek wettelijk verplicht om gevonden dieren en zwerfdieren veertien dagen op te vangen en het vervoer hiervoor te regelen. De Dierenbescherming Rijnmond vangt jaarlijks ruim 5000 dieren op. Gelukkig vinden de meeste dieren na korte tijd weer een nieuwe eigenaar.

Minimax
In de opvang aan de Van Stolkweg is ook de 'Minimax' dierendokter gevestigd. Minimax is de eerste dierenartsenpraktijk in Nederland waar mensen met een uitkering hun huisdier maximale zorg kunnen geven tegen minimale kosten. Er wordt niet alleen medische zorg verricht, maar men kan ook terecht voor voedingsadvies of antiparasitaire producten. Minimax dierendokter is in 2007 van start gegaan en is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardige praktijk.

De Dierenbescherming bestond trouwens afgelopen 25 augustus 150 jaar!

Gerelateerd nieuws

Toezegging proefproject kattenklimtouwen in Rotterdam

In maart van dit jaar heeft de Partij voor de Dieren Rotterdam samen met Kat uit de Gracht actie gevoerd om het probleem van ...

Lees verder

Schriftelijke vragen over roofvogelshow tijdens het Kunstfestival

De Partij voor de Dieren heeft dinsdag 2 september jongstleden schriftelijke vragen gesteld over de voorgenomen roofvogelshow...

Lees verder