Bijdrage: Stand van zaken met betrekking tot Acato


Uitge­sproken in de raads­ver­ga­dering van 6 juni 2019

6 juni 2019

Voorzitter,

Op onze vraag wat de insteek was voor het overleg op 7 mei, vraag 82 van de vragen van twee weken geleden, antwoordt wethouder Bokhove:

We hebben voorafgaand aan het gesprek telefonisch expliciet aan de Ombudsman aangegeven dat we in gesprek wilden met de ouders van de jongeren en dat we niet opnieuw de samenwerking met het bestuur van de stichting en/of de directeur van Acato wilden bespreken.”

En ook:

Wij hebben vooraf mandaat verstrekt om met de ouders in gesprek te gaan, binnen de kaders van het collegebesluit.”

Voorzitter, hoe vaak gaat de wethouder haar eigen ambtenaren nog passeren? In de uitleg van de ombudsman zat namelijk geen woord Spaans: iedereen had op 7 mei dezelfde insteek. Die was: we gaan kijken hoe we er samen uit gaan komen met elkaar, Acato en gemeente. Maar nee, de wethouder trapt haar eigen mensen nog even na. Ze hebben het mandaat verkeerd begrepen. Nou voorzitter, volgens ons begrijpt de wethouder het verkeerd.

Wethouder Bokhove en portefeuille jeugdzorg is tot nu toe een zeer ongelukkige combinatie gebleken. Met weinig verstand van zaken leunt ze enerzijds heel zwaar op ambtelijke ondersteuning. Maar als die ambtelijke ondersteuning dan voor elkaar krijgt dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat omdat de toekomst zeker lijkt, dan voeren politieke overwegingen de boventoon en maken deskundigheid ondergeschikt.

Wie zijn de kinderen van de rekening door dit gestuntel van wethouder Bokhove? Inderdaad, de Acato-leerlingen. Wethouder Bokhove heeft vakkundig twintig nieuwe thuiszitters gekweekt. Gefeliciteerd. Straks komt de PvdA nog met een schaamlap die wethouder Bokhove stralend zal omarmen, waarmee blijkt dat zij haar coalitievriendjes weer voor het karretje heeft gespannen. Schaamteloos.

Tot zover, voorzitter.

--

Klik hier voor de uitzending van de vergadering op het raadsinformatiesysteem van de gemeenteraad van Rotterdam.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Bijdrage: Uitplaatsing Piekfijn

Lees verder

Bijdrage: Op weg naar sterfhuisconstructie van Stadion Feyenoord?

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer